Najnowsze:


Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115

Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115

Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115

Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115

Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115

Warning: Creating default object from empty value in /modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1115
09/02/2015, 14:55
Dnia 3 lutego 2015 roku na otwartej po raz 133 aukcji internetowej platformy handlowej GlobalDairyTrade (GDT) odnotowano zwyżkę średniej ceny ze...
09/02/2015, 14:36
Według najnowszych szacunkowych danych niemieckiego Ministerstwa Rolnictwa, dostawy mleka w Niemczech po 9 miesiącach sezonu 2014/15 przekraczają...
09/02/2015, 13:59
Od lipca 2014 roku do początku stycznia 2015 r. obserwowane były systematyczne spadki cen masła na najważniejszych rynkach Unii Europejskiej. W trzecim i...
09/02/2015, 09:48
W 2014 r. kontynuowane były spadkowe tendencje w pogłowiu krów. Według najnowszego badania GUS w grudniu ub. r. krajowe stado liczyło 2411,7 tys. sztuk...
04/02/2015, 10:29
Szanowni Państwo, z wielką przyjemnością i niedowierzaniem informuje, że nasz kraj został w szczególny sposób wyróżniony.Dziękuję za oddany głos i razem...
02/02/2015, 14:12
W styczniu 2015 roku odnotowano kolejny spadek gwarantowanej ceny skupu mleka największej holenderskiej spółdzielni mleczarskiej działającej globalnie –...

Reklama

Reklama

Partnerzy

Analiza sensoryczna i organoleptyczna żywności w świetle wymagań najnowszych wersji standardów IFS i BRC.

W  kolejnych,  szóstych już wersjach standardów IFS i BRC w szeregu kryteriów stawianych dostawcom  zdefiniowano również wymagania w zakresie  oceny organoleptycznej jakim powinna być poddawana żywność zanim będzie wprowadzona do obrotu handlowego. Specyfikacja  produktu powinna zawierać nie tylko wszystkie niezbędne informacje dotyczące...

Analiza sensoryczna i organoleptyczna żywności - czy to jest to samo?

Ocena jakości produktów dostarczanych do sieci handlowych przy zastosowaniu analizy sensorycznej żywności ma coraz większe znaczenie już nie tylko jako dyscyplina naukowa, ale również jako jeden z elementów zarządzania jakością sensoryczną żywności określony w najnowszych wersjach standardów BRC i IFS. Specyfika analizy sensorycznej polega na tym, że aparatem...

Ekspert: Wydłużanie terminów do spożycia a HACCP

Wszystkie podmioty działające na rynku doskonale zdaja sobie sprawę, że firma istnieje dopóki jej towary nabywają klienci. Mając na uwadze rozwijający się dynamicznie handel nowoczesny, zwiększone wolumeny sprzedaży, ale tez wydłużającą się drogę od producenta do konsumenta należy zwrócić uwagę na czynniki determinujące wymagania detalistów. Jednym z kluczowych...

Promocja

Ceny produktów:

  • mleko pasteryz. 3,2% - 194,22 zł/100 kg
  • mleko UHT 3,2% - 199,68 zł/100 kg
  • masło w blokach  - 1263,00 zł/100 kg
  • masło konfekcj. - 1443,46 zł/100 kg
  • PMP - 1126,28 zł/100 kg
  • OMP - 974,92 zł/100 kg
Czytaj więcej...

Reklama

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze informacje bezpośrednio na swój adres e-mail